ירידת ערך שכירות עקב בניה

שאלה:

הוספתי קומה בהיתר, אני משכיר יחידת דיור. כעת השכן מולי גם מוסיף קומה. אני חושש שבזמן הבניה ירד ערך השכירות האם יש צד לתבוע פיצוי במקרה כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין אפשרות לדרוש מהשכן פיצוי עבור ירידת ערך הדירה המושכרת. כיון שמותר לשכן לבנות בשטח שלו בדיוק כמו שאתה בנית. וכיון שעושה בתוך שלו ברשות לא ניתן לעכב בעדו, וממילא אינו חייב לשלם עבור ירידת ערך.

בהצלחה.