ועד בית עבור חובות קדומים

שאלה:

שלום וברכה
מאז שבאתי לבניין לשכירות לא היה וועד בית פעיל ולכן לא נגבה תשלום.

לאחר מספר חודשים באו לגבות את החוב ואמרו שמהיום והלאה יש וועד בית ומשלמים את החובות ומתחילים לנקות את הבניין באופן מסודר,
בפועל גבו את החוב אך מסיבה כל שהיא לא היה ניקיון קבוע למעט בערבי חגים ועוד מס' פעמים, אך לא קבוע.

כרגע הגיעו שוב והודיעו שמהיום והלאה הכל יהיה מסודר, והם דורשים שוב תשלום חוב על כמה חודשים.
השאלה אם אני צריך לשלם את זה , בעצם הכסף כל הזמן ששילמתי במשך שנה שאני גר בדירה הלך לתשלום חובות ישנים שעדיין לא הייתי גר בבניין. כמו"כ אני גר בקומה ראשונה וכמעט ואני משתמש במעלית, אני מבין שאני צריך לשלם עליה אפי' שאני בקושי משתמש, אך עדיין ברוב החודשים לא היה ניקיון שהוא החשוב לי ביותר, ולכן השאלה אם אני צריך לשלם את כל הסכום, או לא. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם היו חובות לוועד הבית מחודשים קודמים – לפני שנכנסת לדירה, אתה לא צריך לשלם את אותם חובות, ואם גבו ממך אתה יכול לקזז מחודשים הבאים. אם התשלום שלך לא היה עבור חובות קדומים, אתה צריך לשלם ובאפשרותך לבקש פירוט מועד הבית מדוע הם גובים כסף כשלא היה נקיון.

בהצלחה.