שאלה דחופה

שאלה:

יש לי ocd שזה מחשבות טורדניות ואני כל היום טרוד במחשבות שאני מברך ומתפלל אני מנסה להתרכז וזה לא כלכך מצליח.
אומרים שאדם כזה פטור מכל מצוות עשה וזה עשה לי רע מאוד מאוד.
כל הסדר יום שלי זה מצוות לעכשיו אני לא יכול לשמור מצוות? אשמח לתשובה לפני שבת אני אפילו לא בירכתי על נטילת ידיים בבוקר

תשובה:

ממש ממש לא נכון!!! לומר שאדם שסובל מחרדה וכפייתיות דינו כשוטה שפטור מהמצוות זה לא נכון. מה שכן נכון ואולי מכאן הטעות, כאשר אדם בנקודה מסויימת מאבד את היכולת לשלוט במצב, למשל הוא לא מסוגל להתגבר על נדרים וכל הזמן נודר בלי שליטה, אז אין משמעות לנדרים הללו, וכן על זה הדרך. אבל לפטור ממצוות חלילה.

שבת שלום ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. איזה כיףףףף!!!! אני ממש בכיתי על זה ואני כל-כך שמח שזה המצב אני מאושר עד הגג עכשיו
    אמרתי לעצמי אני אמשיך לקיים ולברך אפילו אם אני אירש גיהנום בנאדם ששומר מצוות אומרים לו אל תשמור זה הדבר הכי גרוע שיכולים לבשר לו יותר מקרוב שמת, הייתי בקרשים.
    תגידו תודה בקביעות על זה שאתם יכולים ומקיימים ציווי השם! זה מתנה הכי גדולה שיש! תודה רבה לכם אני מקווה שזה נכון וגם אם לא אני אמשיך