גילוח בתשעת הימים?

שאלה:

היי,
האם מותר לי להתגלח היום או מחר? זה גורם לי צער גדול (אני מתבייש לה בכל על עצמי במראה אני נראה כמו הומלס חחחח) והזקן גם ממש ממש מציק לי ומגרד ואני חושב על זה הרבה כי זה מציק לי, יש סיכוי שאפשר להקל? אולי לכבוד שבת? או כל היתר אחר? יש דרך או שיטה שאפשר להוריד בכל זאת? זה ממש ממש מציק ומגרד לי
תודהה

תשובה:

לספרדים מעיקר הדין מותר, לאשכנזים כמובן אסור, וגם מהספרדים רבים מחמירים בימים אלו כשבוע שחל בו תשעה באב, כפי המחלוקת הידועה בענין זה. עשה כפי מנהג עדתך, ותזכור שיש סיבה לכל האבלות, זה לא סתם דינים יבשים, עם ישראל מצפה לגאולה ועצוב ומיצר על החסר הגדול.

הצטרף לדיון

תגובה 1