שילוח הקן

שאלה:

יש לי על אדן החלון ציפור עם גוזלים , שאלתי רב אמר להביא 3 עדים ולהגיד לפניהם ששטח זה הפקר ואז עשיתי כך , ואף אמרתי שלא רציתי להינות מהגוזלים וזה היה לא נוח לי שהם שם , כדי שיהיה הפקר , נסיתי לשלח את היונה עם מטאטא, היא נכנסה לחדר, עשתה צרכים בחדר ולא ברחה מעדן החלון
האם קיימתי את המצווה בכל זאת על הכוונה הטובה שהיתה לי?

תשובה:

אם היא ברחה לחדר זה גם טוב, רק אחר כך יש לזכות בגוזלים אחרת חייבים שוב לשלח…

ברכה והצלחה