הסרת מזוזות במעבר דירה

שאלה:

שלום הרב,

בימים הקרובים אני עתיד לעבור דירה. מספר שאלות:

1. האם ניתן להעביר את המזוזות שיש לי בדירה הנוכחית לחדשה או שעדיף לרכוש חדשות (המזוזות שיש בדירה הנוכחית שלי הן די חדשות, בנות שנה)?
2. מזוזה שיש בדירה אליה אני עובר – האם להשאירה (לאחר בדיקה כמובן) או עדיף להחליף?
3. את סדר חנוכת הבית (סדר לימוד והתפילות) תוך כמה זמן עדיף לעשות?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אסור להסיר את המזוזות בעזיבת הדירה ויש בכך סכנה. אמנם אם המזוזות הללו מהודרות יותר מאלו שבדירה שקנית, אתה רשאי להחליף ביניהן, להוציא את המזוזות מהדירה החדשה ואז לבוא ולהחליף בקודמת ולשוב ולקבוע את שלך בדירה החדשה. כל זאת כמובן לאחר בדיקת המזוזות בדירה החדשה לוודא שאכן כשרות. כל זאת בהסכמת בעלי הדירה החדשה [במידה וזו דירה שכורה?].

רבים נוהגים לעשות את סדר חנוכת הבית מיד כשנכנסים, בערב, כמובן כל זה לא חובה אלא מנהגים שונים, בני אשכנז פחות הקפידו על כך.

מקורות:

ראה עוד כאן בהרחבה.