חיוב מזוזה בדירת נופש לימים ספורים

שאלה:

האם מותר לשכור בית לנופש של שלושה ימים כאשר אין בו מזוזות (ראיתי שאם מדובר בפונדק/מלון/צימר אז מותר, אך לא היה ברור לי לגבי שכירת בית ממש

תשובה:

שלום וברכה

השוכר בית בארץ ישראל חייב במזוזה מיד, בחו"ל חיוב המזוזה בדירה שכורה הוא רק כאשר מדובר ביותר משלושים יום, ראה בענין זה בשו"ע סי' רפו סעי' כב.

אמנם, כאשר מדובר בפונדק – מלון, גם בארץ ישראל אינו חייב עד שלושים יום, ולכן בצימרים ששוכרים כעין מלון באתרי נופש בצפון או בדרום, אפשר שאין חיוב מזוזה מיד, גדר השכירות במקרה כזה לא ברור לי די הצורך אבל כך הדעת נוטה, בפרט כשזה מתחם של כמה צימרים וניתן באופן עקרוני להחליף ביניהם… אבל בסתם דירה, אפילו בשכירות לימים בודדים כאמור יש חיוב מזוזה. ראה עוד שו”ת ערוגת הבושם סר”ל, שו”ת מנחת יצחק ח”י סצ”ב.