תשלום ארנונה בדירה מחולקת

שאלה:

שלום, אמא שלי בת 75 מתגוררת בדירה מחולקת שלא כחוק משנת 2020 עם זוג פנסיונרים שמתגוררים בדירה משנת 2018 שמקבלים הבטחת הכנסה. בעירייה לא מעבירים את הארנונה על שם השוכרים בטענה שזאת דירה מחולקת ורק בעלת הדירה יכולה לטפל בנושא. כעת הגיע זמן לחדש חוזה שכירות לאימא שלי ובעלת הדירה דורשת שנשלם את הארנונה (למרות שמגיע פטור לזוג וגם לאמא שלי). על מי חלה חובה במקרה שתיארתי לשלם את הארנונה ? יש לציין שכאשר אמא נכנסה לדירה הגרוש של בעלת הדירה טיפל בשכירות ואמר לנו שאין מה לדאוג מבחינת ארנונה , הכל מסודר … לאחר שבעלת הדירה התגרשה הסתבר שיש חוב עצום והיא דורשת לשלם אותו . תודה על המענה.

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי אם שאלתך על החוב של הארנונה בעבר, או על הארנונה העתיד.

לגבי העבר אם היה סיכום עם הבעל על הארנונה שהשוכרים ישלמו לפי ההנחה שלהם ולא יותר, אין אפשרות לגבות מכם יותר ממה שסוכם ואם נשאר חובות של ארנונה זה מוטל על המשכיר ולא על השוכר. ובעלת הדירה לא יכולה לתבוע רטרואקטיבי.

לגבי העתיד אם מחדשים את החוזה לשנה נוספת השוכרת יכולה המשכירה להתנות שמכאן ישלמו השוכרים תשלום מלא של ארנונה ואין אפשרות להנחה. והשוכרים יחליטו אם מעוניינים להמשיך ולחדש את השכירות הלאה.

בהצלחה.