השקעה בבורסה

שאלה:

מה ההלכה לגבי השקעת כסף בשוק ההון כגון מניות וכדומה? האם מבחינת דעת התורה יש בזה חסרון באמונה וביטחון או שזה יכול להיות בגדר השתדלות כמו כל פרנסה?

תשובה:

שלום וברכה,

אין בעיה הלכתית להשקיע במניות ובבורסה, אבל באגחי"ם של יהודיים.

לגבי השאלה אם להשקיע בבורסה, השקעה בבורסה היא השתדלות להרוויח והשתדלות להפסיד. אדם שלא מבין טוב טוב בהשקעות עלול להפסיד שם את כל כספו, ולכן אין לגשת לבורסה אא"כ יש לך כסף בצד וגם שאתה מומחה בהשקעות בשוק ההון.

בהצלחה.