קנית משחקים שיש בהם חשש של הפרת זכויות יוצרים

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני צריך להסביר כמה דברים על השאלה, אתה כמובן מכיר את חברת "לגו" שמייצרת ערכות בנייה, ובכן לפני כמה שנים הרישיון שלהם פג מה שמאפשר לכל חברה לייצר ערכות בנייה, ובכן ערכות לגו מגיעות עם דמויות קטנות כאלה, ועל הדמיות עצמן יש ללגו זכויות יוצרים מה שאוסר על חברות להעתיק אותן, אני אוהב לאסוף כל טייס להרכבה מחברות מתחרות כיוון שלגו לא מייצרת כלי טיס מהמציאות, יש חברה ממש ממש טובה שממנה אני מזמין את הדגמים, הערכות של החברה מגיעות גם הן עם דמיות כמעט זהות, אבל כדי להימנע מבעיית זכויות היוצרים החברה הזו שינתה בהם כמה דברים והדמויות באותו הגודל, אך הפרופורציות גוף והסגנון שונה, למרות שברור שהרעיון עצמו מועתק, זה לא נראלי נחשב הפרת זכויות יוצרים לפי החוק כי הם תיכננו את זה ספציפית על מנת להימנע מבעיה זו, רציתי לשאול האם עדיין מותר לקנות את הערכה כלי הטייס, שכן איני מעוניין כלל בדמויות אלה בכלי טייס עצמו, ואם יש בעייה בלקנות את הערכה ולהיפתר מהדמויות עצמן ,שכן הדגש הוא לא עליהן, כמו כן,
לפני מספר שנים קיבלתי מתנה מסוק מחברה מתחרה אחרת שגם הוא הגיע עם כאלה דמויות, רק שהן זהות לגמרי לאלו של "לגו", וכנראה נופל בבעית העתקה, ואך איני יודע עם הערכה יוצרה לפני או אחרי ההסכם, והאם עלי להיפטר מהמסוק עצמו או רק מהדמויות?

תשובה:

שלום וברכה,

כל משחקים שנמכרים בחניות רשמיות מותר לך לקנות ואתה לא צריך לאיסור של הפרת זכויות יוצרים, מסתמא אם הדברים נמכרים בחנויות רגילות מסתמא הם עושים כדין – או שאין זה הפרת זכויות או שקיבלו רשות. האיסור של הפרת זכויות הוא על מי שמעתיק או קונה מאדם שיודע ברור שהוא מעתיק. אבל סתם דברים שנמכרים אין צורך לחשוש, וגם אם אכן זה היה שלא כדין זה לא איסור של הקונה.

ולכן אתה יכול לקנות את כל הדמויות ואת כל המרכיבים מכל החברות שאתה רוצה.

בהצלחה.