חובת שכיר מול המעסיק

שאלה:

שכיר המועסק אצל חברה מפעילה, מתבקש לעשות כמה פעולות בסיום ההתקשרות, שלדברי המעביד סוכמו במפורש מראש בתחילת הדרך עם הישוב.
האם יש לשכיר חובה לברר מול הישוב, או עושה מה שמורה לו מעבידו מהחברה המפעילה (והאם יש להבחין בין דברים שיש בהם הגיון בעיניו לדברים אחרים)?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שמועסק דרך חברה מפעילה הרי הוא עובד של החברה המפעילה וצריך למלא את בקשת המעסיק ולא הישוב שעובד בו. המעסיק לא יכול לבקש דברים שלא היו בתנאי החוזה בתחילת העבודה. אבל אם הדברים היו מותנים מראש חייב העובד למלא את בקשת המעסיק בלבד.

בהצלחה.