קניית ריהוט בתשעת הימים / מעשר ממתנת כסף

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב, 3 שאלות ברשותך.
1. האם מותר לקנות ריהוט בתשעת הימים?
2. הוריו של בעלי מכניסים לנו כסף השבוע כדי לקנות רכב, אם נשתמש רק בחלקו לשם הקניה האם יש לעשר מהשארית?
3. האם כשממלאים כרטיס הגרלה וזוכים נניח ב40 ש"ח והכרטיס עלה יותר נניח 80 האם עדיין צריך לעשר מהזכיה?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לקנות ריהוט בתשעת הימים אלא אם כן מדובר במשהו דחוף שנצרך לעצם המגורים, נניח מיטה נשברה ואין על לישון..

2. אם אין להם הקפדה שהכל ילך לרכב יש לעשר את השארית.

3. לכאורה יש לעשר, הקנייה של הכרטיס אינה קשורה לזכייה, זו הוצאה שנעשית על דעת שמן הסתם לא זוכים. אבל אינני בטוח בכך.