עובד ניקיון בבניין משותף

שאלה:

עובד הניקון של הבניין שלנו מועסק כבר 7 שנים בערך ללא כל חוזה
אך בשנה אחרונה כבר לא שולח את בנותיו לנקות כפי שהיה כל השנים אלא הוא מגיע בעצמו ולא עושה את העבודה כמו שצריך כלל. השטיפה זה מריחת מים איסוף אשפה לא מתבצע וכל הלכלוך היוצא מהשטיפה נותר בכניסה לבניין. הדיירים זועמים ורוצים להחליף מנקה
אך הוא אדם אלים ומאיים שאם יקחו מנקה חדש הוא יטפל ברכוש המשותף{נזק לבינין} מדובר באדם הנמנה על המגזר החרדי אך לצערינו הוא מטופל כנראה תרופתית וזה המצב.
וכן טוען כי הוא יתבע את כל הפיצויים המגיעים לו.

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי להגיע איתו להסכמה או שיעבוד טוב כפי שהיה עובד בהתחלה או שיפטרו אותו וישלמו לו פיצויי פיטורין כמקובל בחוק. בבתי דין נהוג לשלם פיצויי פיטורין גם בעובדי נקיון שעובדים בשחור.

בהצלחה.