ילדים שנתקעו במעלית – מי משלם

שאלה:

ילדים שנתקעו במעלית בבניין משותף, ואמם של הילדים במקום לחכות להגעת טכנאי מטעם החברה (בחינם) הזמינה כיבוי אש שחילצו במהירות יותר את הילדים, בטענה שלטכנאי יקח יותר זמן לבוא והיא פוחדת על הילדים. כעת הכיבוי אש מחייבים את וועד הבית מאות שקלים עבור החילוץ. מי אמור לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

האמא של הילדים שהזמינה את הכיבוי אש חייבת לשלם את התשלום של הפריצה של המעלית. ואם תובעים את וועד הבית לשלם, הוועד הבית יכול לגבות את כל התשלום מהאמא שהזמינה את הכיבוי אש.

בהצלחה.

מקורות:

האמא שהזמינה כיבוי אש לפרוץ ולא רצתה להמתין לביטוח של המעלית, הרי זה הזמנה עבורה אישית ולא עבור הבניין כיון שהבניין לא צריך את הפעולה של הכיבוי אש ומצידם היה להמתין לטכנאי מטעם הביטוח שיפרוץ, ונמצא שזה רק לטובתה האישית, כדי שהילדים לא יפחדו, ועל כן האמא חייבת לשלם עבור הפריצה של הכיבוי אש.