בגדים שנפלו והבעלים ייתכן והתייאש מהם

שאלה:

לכבוד הרב
שכנה שלא שומרת תורה ומצוות נפלו לה בגדים מעל החבלי כביסה שלנו, היא ביקשה שאביא ,לא היה נגיש להוציא בזמנו – החלון לא היה אפשרי לפתיחה (היא יכלה עם מקל ארוך – זה קומה אחת מעל) היא עזבה מזמן לא יודע לאן ואין לי פרטים עליה. נראה שלא היה איכפת לה מהבגדים שנפלו שם. עכשיו הוצאתי הבגדים די התקלקלו מהשמש והמזג האויר החולף (לפחות שנה היה ככה), מה עושים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

חפץ שמונח זמן רב נחשב ליאוש בעלים, ובפרט במקרה שלך שבעל הבגד יודע שמונח שם ומתקלקל שנחשב ייאוש, ולכן אין חובה להשיב את הבגד שנמצא אחרי זמן רב.

בהצלחה.

מקורות:

גמ' ב"מ כג, ב מבואר שאם קדחי ביה חלפי יש בו יאוש ואין צריך להחזיר.