טלית ותפילין ביציאה לבית הכנסת

שאלה:

שלום רב הרבנים שליט"א,

בהתאם ללו"ז המניין בו אתפלל, אני נערך עוד קודם בבית.

למשל משלים כספרדי ברכות השחר, ברכות התורה, קריאת שמע, קורבנות ועד יהודה בן תימא וכו', ויהי רצון וכו'.

לעיתים בהתאמה להשכמתי ולשעות המניינים המאפשרים בעירי, שיש לי קצת זמן שיכלול גם את ההגעה לבית הכנסת. רציתי לדעת מה באשר גם להתעטפות בטלית והנחת התפילין כשיודע שאצטרך להסירן די מיד ולחזור בם שוב בעוד כחצי שעה עם הגיעי. האם ריבוי ברכות? או שמא זה בסדר גם בסדר בנסיבות להתעכב עם התעטפות והנחה (כמובן שלא מדובר על מעבר ס"ז שמע ותפילה)?

תבורכו,
תודה רבה לכם!

תשובה:

למה להסיר? אפשר ללכת לבית הכנסת עם הטלית והתפילין, ואדרבה, לפי האר"י יש מעלה גדולה ליציאה מהבית לבית הכנסת כשאתה מעוטר בטלית ובתפילין. רק שאם אתה עובר במקומות מטונפים, תכסה את התפילין של ראש בטלית או בכובע.

להסיר ומיד להניח שוב זה בחשש ברכה לבטלה, תלוי עד כמה ההליכה היא ארוכה ומהווה הפסק או לא, וקשה לי להשיב בזה תשובה מדוייקת כיון שאינני מכיר את הפרטים הללו.מקורות: