יישור שיניים גשר עם קוביות קבועות – חציצה בטבילה?

שאלה:

שלום וברכה,
אשתי זקוקה ליישור שיניים [חוזר] ע"י הדבקת קוביות על השיניים.
אחר ששילמנו על הטיפול עבורה, ובטרם החל הטיפול עלה בדעתי שמא יש לבדוק את העניין לעניין חציצה בטבילה.
אשמח לתשובה.

תשובה:

למעשה כיון שזה קבוע לזמן ארוך וצריך רופא כדי להוציא, המנהג שאינו חוצץ, אבל יש לנקות היטב.

כאשר מדובר בפלטה הנעשית לנוי בלבד ולא לצורך רפואי של תמיכת חניכיים וכדומה, נקט האגרות משה ח"א סי' צו ביו"ד שזה חוצץ, כיון שהפלטה עצמה אינה נוי, היא רק למטרה לנוי עתידי, וכ"כ בס' שערי טבילה סי' לד בשם הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב. אמנם בס' משנת יוסף לר"י ליברמן חי"א סי' קנט נקט בפשיטות על פי הגר"ש וואזנר בשיעורי שבט הלוי עמ' שלה שגם גשר כזה שנעשה לנוי עתידי אינו חוצץ, אמנם לפלא שציטט כך גם מדברי האגרות משה הנ"ל. ונראה שלמעשה אכן ההוראה להקל בפלטה קבועה אפילו לנוי. כמובן הכל מדובר בטבעות קבועות, גשר שניתן להסירו כל הזמן ודאי חוצץ.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין לגבי קיבוע, שאמור להיות קבוע לכל החיים, אבל יצא משן אחת (הקיבוע נשאר על שאר השיניים) ונשארו שאריות דבק על השן ההיא, שהם ככה כבר כמה שנים ולא נראה שיש צורך כלשהו להוציא את השאריות אין בעיה משום בחינה להשאיר אותם (צריך רופא בשביל זה), זה לא מפריע בכלל לאישה והיא טובלת ככה כבר כמה שנים טובות, כלומר ממש לא מקפידה על זה, האם בעיה?