דרישת החזר כספי מהעובד בגין איחורים

שאלה:

מורה שעובד בתלמוד תורה מזה 4 שנים. בכשנתיים הראשונות לעבודתו היה עליו להגיע לתלמוד תורה החל מהשעה 8:00 בבוקר ועד לשעה 13:30. עבור סך של 2000ש"ח . מזה שנתיים ימים ויותר קצת בידיעת ההנהלת ובהסכמתם החל את עבודתו מהשעה 8:30 בבוקר ועד לשעה 13:30. ולא הורידו לו בשכרו על כך. היום לאחר שתיים ימים ויותר טוען מנהל הת"ת אתה חייב להחזיר 500 ש"ח כפול 27 חודשים ממה שקבלת משכורת מלאה על זמן קצר יותר . זה היה בחוסר שימת לב ובטעות שלא הורידו לך . אנו דורשים כי תחזיר חוב זה. הדין עם מי?

היום כעבור שנתיים ימים ויותר דורשת

תשובה:

שלום וברכה,

אם הת"ת ידעו מהאיחורים ושילמו שכר מלא, אינם יכולים החזר כספי על האיחורים של המלמד, אלא הרי הם הסכימו לאיחורים ושילמו שכר מלא.

בהצלחה.