הסתכלות נכונה על ילד מיוחד

שאלה:

הרבה אנשים אומרים שילד מיוחד הוא מתנה, קשה לי להתחבר לזה, העבודה הקשה ובאינסופית בלי להרגיש הרבה התקדמות. אין אפשרות שילד מיוחד הגיע להורים בגלל המעשים שלהם? אמנם זה דרך החיים שהקב"ה נתן להם כדי לעובדו אבל אולי זה גם כי לא התנהגו כראוי? קראתי שאם האדם מתקן את מעשיו הקב"ה לוקח לו את הקושי.

תשובה:

שלום וברכה

את שואלת שאלה כואבת, אבל יש לשים לב: ילד מיוחד הוא נשמה, ויש לו רגש כמו לכל אדם וכו', ואין ספק שבורא עולם שולח אותו לאנשים שיש להם כוחות לכך, כי אחרת הילד לא יקבל את המגיע לו. כלומר, כאשר בורא עולם שולח לאדם ילד כזה, הוא בראש ובראשונה אומר לו: אני סומך עליך על יכולותיך וכוחותיך, אני סומך על שאר רוחך שתדע ותשכיל לתת לילד הזה את כל מה שהוא צריך לקבל! זו שליחות מדהימה, אמון חד משמעי וישיר מבורא עולם, וזה בהחלט לא דבר פשוט.

מעבר לכך, נסיון כזה בחיים הוא בודאי בעל משמעות רבה. נסיון כפשוטו, בא לנסות את האדם אם יעמוד בו יקבל שכר נצחי, ואם בורא עולם מנסה אותנו זה תמיד לטובתנו. עונש לא יגיע לאדם על חשבון נשמה רכה של ילד.

בשורות טובות ישועות ונחמות.