אכילת כזית פסטה או דגנים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אדם שאכל צלחת פסטה בקצב אכילה רגיל האם סביר לומר שאכל כזית – [כדי לברך מעין שלוש] – ?

אדם שאכל קערה מלאה בדגנים בזמן סביר האם יש לומר שבודאות אכל כזית ?

(כלומר לא מנה אם עברו 7 וחצי דקות או לא אלא אכל רגיל בלי לספור)

תשובה:

ברור שאכל כזית, כזית פסטה אוכלים בשתים שלוש נגיסות… בדגנים קצת יותר כי אוכלים מעט יותר ולפעמים מעורב בזה קמחים אחרים, אבל גם מאוד מהר מגיעים לכזית. אגב השיטה הרווחת שכדי אכילת פרס זה 4 דקות ולא 7.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1