השגת גבול

שאלה:

אני משתתפת בתוכנית להשגת יעדים עם מנטורית בתחום שאני לא רוצה לפרט, וחלק מהתוכנית היא השתתפות בקבוצת ווצאפ בת כ40 נשים. התוכנית עומדת להסתיים בקרוב. התוכנית עלתה 3500 שח והמאמנת מציעה תוכנית המשך למי שרוצה בעלות של 2000 שח. חלק מהבנות דיברו ביניהן שנוכל להמשיך לבד בלי הליווי. כששמעה זאת המאמנת היא אמרה שהיא שאלה דיין ואמר לה שזה השגת גבול ולקח לה הרבה מאוד משאבים להקים את הקבוצה שלנו, אז אם נפתח בינינו כמה בנות קבוצה זה נחשב להשגת גבול. במיוחד לאור זה שתוכנית ההמשך היא בתשלום. האם זה באמת השגת גבול? האם מותר לנו לפתוח קבוצה פרטית ולהמשיך לדון בנושא? והאם צריך להתחשב ברגשותיה שלהמאמנת?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבנות להתארגן ולהקים תכנית חדשה לבד ללא המארגנת, אחרי שהתכנית הראשונה הסתיימה מותר להתחיל תכנית חדשה לבד.

בהצלחה.

מקורות:

האיסור קיים רק אם באמצע הקורס הייתם מתאספות כמה בנות הקבוצה ויוצאים מהקבוצה בתחילה או באמצע הקורס, כיון שהמארגנת אספה את כל הבנות לקורס אסור להתפרק באמצע. אבל אם הסתיימה התכנית, והמאמנת רוצה להקים תכנית נוספת, מותר לבנות להתארגן בעצמן ללא המארגנת, ואין בכך איסור של השגת גבול, הבנות לא צריכות להיות תלויות בה כל הזמן, ומותר להיפרד ולהמשיך הלאה לבד. [מסתבר שהדיין שפסק שזה השגת גבול התכוון על המקרה הראשון שהבנות רוצות להתארגן לבד ולאכוף את המארגנת, שכיון שהיא אספה את הבנות אסור לבנות לנצל את העבודה שלה ולהיפרד, אבל אם הסתיימה התכנית מותר להתחיל תכנית חדשה לבד].