לשון הרע על עובד ניקיון

שאלה:

שלום
במקום עבודתי ישנו עובד עם צרכים מיוחדים (נפשי) שמועסק בניקיון במפעל ובמשרדים. מנהל המפעל לא היה מרוצה מהניקיון שלו ואמר לי (אני מנהלת המשרד,מזכירה) כמה פעמים שהוא רוצה עובד אחר כי הוא לא מרוצה ממנו. אני ריחמתי עליו וניסיתי לדבר איתו ולהנחות אותו איך צריך לנקות שהבוס יהיה מרוצה….(גם אותי זה עיצבן שהמקום לא מרגיש ולא נראה נקי אחרי הניקיון שלו במשרדים). יום אחד דיברתי עם העובד ואמרתי לו שהוא חייב לנגב אבק….ולא רק להעביר ניגוב על הרצפה ושישים לב לכל פרט בחדר ….אז הוא אמר לי אם היו משלמים לי יותר כסף הייתי יותר מתאמץ….
אני דיברתי עם הרכזת שלו ואמרתי לה שכנראה רוצים לפטר אותו אבל אין לנו עדיין מישהו אחר. והיא אמרה לי שנחליט כי יש לה עבודה אחרת בשבילו כרגע.
(כשהסגן מנהל שמע שאולי הוא יפספס עבודה אחרת אם לא נפטר אותו בזמן אז עדיף שנפטר אותו עכשיו)
אני העברתי את המשפט הזה שהעובד ניקיון אמר לי למנהל והמנהל אמר לי שאכין לו מכתב לשימוע לפני פיטורין כי זה לא מתאים לו.
כלומר אני בעצם גרמתי לפיטוריו ע"י לשון הרע.
האם היה עלי לנהוג אחרת?
מה עלי לעשות כדי לתקן?

תשובה:

אני חושב שנהגת בסדר, הוא בעצם לא מנקה טוב, והביע דעה ברורה שאינו מסכים להשקיע יותר, כי אינו מקבל שכר הולם, אז באמת זה לא מתאים… מה גם שיש לו אפשרות לעבודה אחרת שאולי תתאים יותר. ופעלת לטובתו שיקבל עבודה במקום אחר ולא ימצא את עצמו ללא עבודה.