ממזר דרבנן

שאלה:

שלום,
לגבי השאלה שנשאלה בעניין מחלוקת הראשונים לגבי נישואים בשוגג.
מה הכוונה נישאה בשוגג? איך הותר מלכתחילה להינשא לבועל?
– כל שאלה בנושא גורמת לי התקפי חרדה קשים למרות שלא נוגע אלי כלל, מה לעשות?
תודה ויישר כח

תשובה:

שלום רב,

אם כוונתך לתשובות האחרונות האתר בנושא זה. שוגגת הכוונה כמו שמופיע בסוגיה ביבמות, אישה שבעלה נעלם, עד אחד העיד שהוא מת ועל סמך זה נישאה לאחר. ולאחר מכן הגיע בעלה, נמצא שהשני ייחשב כבועל, אולם כמובן שאינה מזידה אלא שוגגת או אנוסה שמעיקר הדין – מדאורייתא היא מותרת לשני לאחר מות בעלה או גירושיה מבעלה הראשון אלא שחז"ל גזרו תצא מזה ומזה ואז כמובן שייך נושא של ממזר מדרבנן אם היא נשארת עם השני.

הסיטואציה כל כך רחוקה כך שאני ממש לא מבין כיצד ניתן לדמיין את זה ברמה האישית ולהגיע להתקפי חרדה. בכל אופן אם זה ממשיך תנסי לבקש עזרה מקצועית, כי המענה הוא לא במסגרת התשובות ההלכתיות כי במקרה זה התשובות הן ברורות ולא קשורות אלייך כלל.