הפסק בתפילה

שאלה:

לא סיימתי עמידה והציבור הגיע לקדושה אז במקום לעצור את התפילה ולשמוע קדושה, עצרתי את התפילה ושמעתי ועניתי זה נחשב הפסק שעניתי קדושה כשעוד לא סיימתי את התפילה ואת החלק שהייתי בו?

הפסקתי במילה בחלק של ״שים שלום״.
התפללתי עד המילה ״וברכה״ ואחרי זה עניתי קדושה ואחרי הקדושה המשכתי כרגיל ״חיים חן״ וכו. ובסוף חתמתי המברך את עמו ישראל. זה הפסק?

תשובה:

אכן זה הפסק, אין לעשות זאת. רק לשתוק ולהקשיב.

יום נעים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זה היה הפסק והזכרת שם שמים לבטלה, וטוב עשית שתיקנת את השמונה עשרה. אבל להבא אין לעשות הפסק בשמונה עשרה…

  2. ודאי שלא. באמצי שמונה עשרה לא עונים. באלוקי נצור אפשר לומר יהיו לרצון ואז לענות רק אמן יהא שמיה רבה ואמן של דאמירן בעלמא ואמן של הא-ל הקדוש.