מקום עבודה לא ראוי

שאלה:

שלום רב ותודה על כל התשובות המפורטות.
בשנים האחרונות החלו במספר מקומות עבודה למשך שבוע להראות תמיכה בלהט"ב, על ידי דגלים, שינוי סמל החברה, הודעות ועוד.
האם ראוי לאדם ירא שמים שלא לעבוד במקום עבודה כזה?
אציין שבחלק ממקומות העבודה האלה אך לא בכולם מאפשרים לעבוד מהבית ואז לא באים במגע עם שאר העובדים. האם במקרה כזה המצב זהה?

תשובה:

אני מניח שמדובר במשהו שולי לגמרי שלא בא לידי שיח של ממש בחברה, הנושא אינו מעניין אף אחד מלבד איש יחסי החוץ של החברה שמנסה באמצעות ענין זה לגזור כמה קופונים בתקשורת וכדומה, ממילא זו לא סיבה להמנע מלעבוד במקום הזה. כמובן, בתחום זה כמו בתחומים נוספים קיים איזה שהוא מתח ואיזו שהיא התמודדות לאדם הדתי וכל אדם ינהג בחכמה ויעמוד על משמר עקרונותיו, עדינותו צניעות ויראת השמים שלו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה! עזרת לי מאוד.
    לגבי מה שכתבת בסיום התשובה, האם הכוונה שלאדם ירא שמים עדיף להימנע מעבודה בתחומים אלו בכלל, או כן לעבוד אבל כמובן לנהוג כהלכה?