דין אונאה בקטן כדין הגדול

שאלה:

שלו' רב לכבוד הרבנים,
בענין קטן שחסך כסף ממתנות שקיבל ויוחדו לו, וקנה בכסף זה ונתאנה בפחות משתות, האם דינו כדין הקטן הנזכר בשלחן ערוך (רלה-ג) שמחילתו מחילה ואין לו זכות ביטול מקח ?
והאם דין השלחן ערוך האמור תקף למעשה, או שיש במקום אחר פוסקים שחולקים וסוברים שאין מחילת קטן מחילה אלא במוחל בהדיא ולא באופן של פחות משתות ?
בתודה וברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

חכמים תיקנו שדין הקטן כדין הגדול – שמחילה פחות משתות נחשב למחילה, כדי שגם הם יהיו יכולים לסחור בשוק ומשום חיותם תקנו להם. ההלכה הזו קיימת ואין מחלוקת בדבר.

בהצלחה.