מראות אסורות

שאלה:

שאלתי היא: איזה תחבולות (פתרונות וכדו') יש כדי שכמה שיותר לשמור את העיניים ממראות אסורות (נשים לא צנועות וכדו')?

תשובה:

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא להתרחק מנסיונות, כלומר לא לגלוש באינטרנט שאינו מסונן, להמנע מחומרי קריאה לא ראויים, לא ללכת לקניונים ומקומות בילוי פרוצים, אבל מעבר לכך לנהוג רק כדרך בני תורה באופן נורמלי ללא חרדות. אדם הולך ברחוב לצורכו ונקלעה אשה לפניו הוא מסיט את עיניו אבל לא ללכת לכתחילה עם ראש באדמה עם מחשבה בלתי פוסקת על המנעות וכו', זה לא בריא לנפש ומביא נזקים. הראש לא אמור להיות עסוק בזה, זה מביא סתם לחץ ודיכדוך.

בשורות טובות.