כבוד ההורים וכשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב וערב טוב

יש שאלה בקשר לכיבוד ההורים והכשרות

אני הולך לבקר את אבא שלי וסבתא שלי להגיד להם שלום לשבת איתם ואבא שלי רוצה שאני יאכל אצלו משסבתא שלי מכינה אני אומר לו שאני אוכל בבית
אני לא בטוח שהם שומרים כשרות לפעמים לא מרגיש לי טוב שאני פוגע בו

השאלה היא האם לאכול אצלהם הם לא שומרים על כשרות אני לא יודע מאיפה קונים אם יש טרף או לא

האם לאכול אצלם?

תודה מראש

תשובה:

אין לאכול אצלם. אבל אפם חשוב לך שלא לפגוע, אדרבה תהיה גלוי! תאמר חזרתי בתשובה ואני שומר כשרות ויש כל מיני דינים הנוגעים לכשרות המזון, ולכן אני אשמח לאכול כאן דבר כזה וכזה אבל יכול לאכול דברים אלו ואלו. ברגע שאתה ברור ומוסבר שום דבר לא מעליב. וגם אם זה מפתיע בפעם הראשונה מתרגלים ומבינים שזה לא משהו אישי אלא ענין דתי. אם אדם יציע לך לבוא איתו ברכב בשבת הוא יבין שאתה דתי ולא נוסע כך גם לגבי כשרות אם רק תהיה ברור ויחד עם זה נעים ועניני לגמרי.