תלונה לאשראי כדי לבטל את התשלום למלון

שאלה:

שלום
רציתי לדעת הייתי באיזה מלון בבעלות יהודית , וקבלתי מיטה לתינוק שהיה שבור , כתבתי להם אני מבקש החזר , ולא קיבלתי מענה , אז עשיתי דרך הכרטיס האשראי , תלונה על המלון , בה אני מקבל כל הכסף חזרה אם אין מענה מהמלון,
האם היה מותר לעשות את זה ?
האם זה נחשב הליכה לערכאות ?(הכרטיס חברה גוי)

תשובה:

שלום וברכה,

תלונה לאשראי איננה מוגדרת באיסור הליכה לערכאות – אין לחברת אשראי סמכות משפטית, הם רק מונעים את העברת התשלום בגין ויכוח שיש בין הצדדים, ואם המלון לא מתייחס לטענה זו בעיה שלו ומותר ללקוח לקחת את הכסף ולדרוש לדון על הנושא, ואינו צריך להפסיד את כספו שלטענתו המלון חייב להחזיר. ולכן יכול לקחת את כספו חזרה ולדרוש דו"ד בנושא התשלום.

בהצלחה.