ברכה ראשונה ואחרונה על מים באמצע עבודה

שאלה:

שלום,
אני מכינה לי בקבוק שתייה לכל היום ושותה כל פעם כמה לגימות כשאני נזכרת…. הבעיה שאני לא יודעת האם ומתי אני צריכה לברך ברכה ראשונה (כל פעם שאני שותה) בבית, בעבודה, ומתי אני צריכה לברך ברכה אחרונה.
חשוב לציין שכל פעם כמות השתיה משתנה ולא תמיד זה "מלוא לוגמיו"

יישר כח!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר שותים רק מידי פעם לגימה זו אכן בעיה, זה מאוד תלוי אם היה הסיח הדעת או לא. בדרך כלל אדם שרגיל לשתות כל הזמן תוך כדי עבודה והבקבוק נמצא לידו, אין לו היסח הדעת, אבל אם נגמר העבודה ועכשיו הוא פונה לעיסוקים אחרים, זה כבר היסח הדעת. אמנם אם שותים רביעית [לא מלוא לוגמיו, רביעית, 86 מ"ל בערך חצי כוס חד פעמית, בשתים שלוש לגימות רצופות, עדיף שלא לסמוך על כך אלא לברך ברכה אחרונה ואם אחר כך רוצים לשתות עוד יברכו וישתו עוד.

מקורות:

הסברנו את הדברים בהרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שותה הרבה מאד מים במשך היום. למשל היום ישבתי עם אדם והציע לי שתיה. ישבנו כשעה והספקתי לשתות ליטר מים. האם צריך לברך בורא נפשות אחרי כל שתיה, אפילו שעוד כמה דקות ארצה לשתות שוב?