אכילת ארטיק לפני התפילה

שאלה:

האם מותר לבנות לאכול ארטיק לפני תפילת שחרית, האם ארטיק קרח נידון כשתיה מתוקה למי שמתיר?

תשובה:

ראשית לעצם הנדון האם מותר לנשים לאכול לפני התפילה:

באופן עקרוני הדין שאוסר לאכול לפני התפילה נאמר לגברים ולנשים כאחד. אולם בנשים הקלו יותר, בפרט כשיש צורך – חלשות קצת וכו', לאחר שיאמרו ברכות או איזה בקשה לפני התפילה. משום שמעיקר הדין מדאורייתא הן יוצאות ידי חובה ע”י בקשה זו, ונחלקו הדעות אם הן חייבות בתפילת שמונה עשרה, ואף שלהלכה החמיר בכך המשנה ברורה בסי’ קו שהם חייבות בשמונה עשרה, לענין האכילה לפני התפילה הקלו יותר מגברים. ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ כח, תשובות והנהגות ח”ג סי’ לז.

לגבי שאלתך על היחס לקרטיב קרח, אף מי שמתיר במשקה זה משום שמדובר במשהו פשוט המיועד לרווית צמאון ואין בו שחץ וגאווה, אבל פשיטא שארטיק שנאכל לתענוג ושמחה, זה משהו אחר לגמרי, ולדעתי הוא חמור גם מאכילת ביסקוויטים…

רוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1