מחיצה בבית כנסת /בית כנסת ללא מחיצה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
בבית הכנסת שלנו עשו שיפוצים והעבירו את עזרת הנשים מלמעלה למטה ובצד ואין מחיצה בן הגברים לנשים וכל צד הגברים יכול לראות במבט בנשים מה הדין לגבי זה והאם אפשר להתפלל במצב כזה?

תודה רבה

תשובה:

אין להתפלל בבית הכנסת שאין בו מחיצה בין גברים לנשים, בפרט כאשר הן בצד ולא מאחור. תמצא לך בית כנסת אחר בסביבה של אנשים יראי ה' הדבקים בתורת ישראל ובמסורת שלנו.

ברכה והצלחה.

ראה כאן על דיני מחיצה בבית הכנסת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין שיש חיוב על הקהילה לעשות מחיצה, אבל
    מה המקור וגדר לאיסור להתפלל בבית כנסת בלי מחיצה?
    מה לעשות עם אין בית כנסת אחרת בעיר, האם עדיף להתפלל ביחידות?

  2. מקום שיש בו חוסר צניעות וחשש הרהור הוא תועבה, את ההוראה הנ"ל שמעתי מרב חשוב ששאל את הגר"מ פיינשטין בזמנו וכך הורה לו, שאם הנשים בצד הגברים אין להתפלל שם, ואם הן מאחור ואיןו בית כנסת אחר, יש להקל.