תספורת בספירת העומר

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי כמה שאלות בנושאים שונים:

1. אולי אתה מכיר יצא לך לשמוע על קיוסק או חנות בשם פיצוחי עפולה שמוכרים פיצוחים מתוקים ועוד השאלה היא: מותר לקנות סוכריות גומי שם שיש להם תועדת כשרות של חנות?

2.) אסור להסתפר בספירת העומר מותר להסתפר ביום עצמאות האם מותר להסתפר לפני יום עצמאות בימים אלה אני לא יכול להסתפר בגלל שאני אנוס?

תשובה:

אינני מכיר את החנות, אם יש להם תעודת כשרות של מערכת מהודרת, אפשר לקנות.

אסור להסתפר בספירת העומר וגם לא ביום העצמאות.

אשכנזים מסתפרים בל"ג בעומר וספרדים רק ביום ל"ד בעומר. על פי קבלה יש שנוהגים להמנע מתספורת עד ערב חג השבועות.

ברכה והצלחה.