נזק פנס של רכב

שאלה:

שלום וברכה,
שכן שלי בטעות פגע ברכב שלי בחניה ושבר מעט את הפנס, וכעת הוא רוצה לשלם לי על הנזק שעשה. הפלסטיק של הפנס היה מעט שבור גם לפני כן, והמכה שלו עם הרכב הוסיפה נזק במקומות אחרים בפנס- סדקים ושפשוף. איך להגדיר כמה עליו להשתתף בנזק? אני רוצה להחליף את הפנס אבל לא יודע אם זה נכון להשית את כל הזנק עליו. מצד אחד, אם הוא לא היה פוגע בפנס, לא הייתי מחליף את הפנס למרות שכבר היה שבור במעט, אלא מוכר בעתיד את האוטו כמו שהוא, למרות שאולי המוכר היה מאלץ אותי להוריד במחיר. אך כעת אני מתלבט, בגלל המכה שהוא הוסיף, ייתכן וזה כבר יותר בולט בצירוף השבר הקטן הקודם שכבר היה, והקונה ממני בעתיד כן ידרוש הפחתה במחיר, לכן אני שוקל שכן להחליף לפנס חדש. איך נכון לחלק את ההשתתפות שלו בנזק?

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג שפגע חייב לשלם את ערך הפנס שהיה לפני הנזק, ולכן אם הפנס היה סדוק הוא חייב לשלם מחיר של פנס חדש. לכן יש לבדוק כמה היה הפנס סדוק לפני הנזק. אם קשה לקבוע את הדברים בצורה ברורה ראוי שתתפשרו והוא ישלם חצי מערך תיקון הפנס.

בהצלחה.