מגדיל או מגדול במלווה מלכה

שאלה:

שלום, האם בערב שבת אומרים בברכת המזון ״מגדול״ או ״מגדיל״ (כי בסידורים כתוב שיש לומר ״מגדול״ רק ביום שאמרו בו מוסף. וכן, אם אני אוכל ארוחה לאחר צאת השבת – לעניין הספרדים – האם אני עדיין אומר בברכת המזון ״רצה והחליצנו״ או שלא לומר?

תשובה:

בערב שבת ודאי אומרים מגדיל, אני מניח שכוונתך לליל שבת, אז ודאי יש לומר מגדול [היום מתחיל מהלילה], בסעודת מלווה מלכה כתב בליקוטי מהרי"ח גם כן לומר מגדול כי זו סעודה השייכת לשבת.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בילקו"י כתב לומר במלווה מלכה מגדיל. כנראה זאת מחלוקת. וכל אחד ינהג כמי שפוסק רק הארתי את עיני הקורא שהראשון לציון פסק אחרת.