תנור בפסח ומעבר דירה בחוה"מ

שאלה:

בוקר טוב,

יש לי שתי שאלות:
1. רוב האוכל שאני מכין הוא בתנור. האם ניקיון יסודי של התנור והרשתות עליהן התבניות מונחות, והדלקה לשעה עם הרשתות בתוכו מספיקים? האם צריך לפרק את הזכוכיות של הדלת?
2. לאחר חיפוש ממושך מאד מאד של דירה מצאתי וזה היה קשה. הייתי אמור לעבור יום יומיים לפני ערב פסח, אבל העניין התעכב והבית יפונה רק בערב חג, מה שאומר שאוכל לעבור אליו בחוה"מ. האם ניתן לעבור בחוה"מ? ואם אעבור ואמצא שם חמץ? האם לחכות ליום ראשון, אחרי החג? אבל זו ספירת העומר כבר… מה לעשות? לא רוצה לאבד את הדירה.

תודה!

תשובה:

1. לא צריך לפרק זכוכיות.

2. אין בעיה לעבור בספירת העומר.

בהצלחה