מכירת פריט לאחר

שאלה:

שלום רב,
אני קניתי פריט דיגיטלי מחנות אינטרנטית בחו"ל.
כעת, ברצוני למכור אותו למישהו או להחליף איתו בעבור פריט אחר.
האם מותר לעשות כך, כאשר בחנות ממנה קניתי את הפריט רשום שהם אוסרים על מכירה/החלפה בעד משהו אחר, והם לא לוקחים אחריות במקרה כזה?
יש לציין שהם כן מתירים חלוקה של הפריט בחינם, כלומר שאביא לאדם אחר כל עוד אני לא מקבל תמורה עבור זה.
אשמח לפירוט בתשובה, באיזה מצב מותר/אסור.
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור למכור את הפריט לאדם שלישי או להחליפו בעד פריט אחר. התנאי של החברה שאם הלקוח מוכר לאחר או מחליף אין עליהם אחריות על המוצר. שהאחריות שלהם הם רק ללקוח שקונה לעצמו או לצורך מתנה, ולא ללקוחות שסוחרים במוצרים. ולכן מותר לך למכור או להחליף אבל אתה מפסיד את האחריות של המוצר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין סיבה שלא יסכימו למכור את המוצר הלאה, כל אחד יכול למכור את המוצר, התנאי הוא רק לגבי האחריות שלא נותנים אחריות למי שמוכר הלאה.