תפילין לבן מכסף מעשר

שאלה:

שאלתי היום
תפילין מהודרות לבן שלי מכסף מעשר
ד׳ בניסן ה׳תשפ״ב (05/04/2022)
שאלה:
רציתי לשאול היות שבני בדק את התפילין שלו ונמצא שזה אינו מהודר וכמה רבנים אמרו לו שהפרשיות אינם לכתחילה ויש אחד שאמר לו שזה בדיעבד האם מותר לי לקנות לו כתב חדש מהודר מן כסף מעשר.
ועניתם לי:
בהחלט, ויפה שעה אחת קודם… בינתיים שיניח תפילין אחרות. כשתפילין ניכר בהן שאינן לכתחילה, לעולם לא תדע אם לא נעשה בהם פסול בשעת העבודה ותיקנו שלא כדין [יש פסול של כסדרן כאשר זה תוקן באמצע עבודה באופנים מסויימים].
אך רציתי לומר ולשאול: שלכל הדעות מדובר בסופר ירא שמים גדול הבעיה היא שהכתב אינו נאה והיה אות נ' שנראה ג' והיה קשה לקוראו רק בקריאת תינוק ולכן אין את החשש הנ"ל – השאלה היא רק מבחינת הכתב האם התשובה היא כנ"ל? תודה רבה

תשובה:

אפשר לקנות.