לשדך בחורה שאינה שומרת מצוות לכהן

שאלה:

האם מותר להכיר לכהן בחורה שאינה שומרת מצוות, שלא היתה נשואה, אך מעבר לזה לא התברר כלום (השדכנית קבלה היתר עקרוני לשדך זוגות של חילונים בתנאים מגבילים)?

תשובה:

שלום רב,

אם היא בארץ. כלומר, מגיל נערות וכד' היא בארץ, אין בעיה משום שלמרות שניתן להניח שאינה בתולה וכבר נבעלה בעבר, הרוב הם כשרים לכהונה ולכן היא מותרת לכהן בפרט בצירוף חזקת כשרות – חזקה קמייתא שמותרת לכהן. אולם אם היא היתה גרה בחו"ל בגילאים הללו, לכאו' אסור משום שהיא הוחזקה שנבעלה, ומאחר שרובם שם פסולים לכהונה מעיקר הדין היא אסורה עד שתאמר שלא נבעלה לפסול. וגם אז במקרה שמדובר בנערה שאינה שומרת מצוות לא ברור כלל אם היא נאמנת ובקושי ניתן להאמין לשומרת מצוות נגד רוב (ע"א נאמן נגד רובא דאיתא קמן כמבואר בשמעתתא שמעתתא ו' ועוד). אולם מאחר שאינה שומרת מצוות, מחללת שבת ואינה מקפידה על הלכות אלה אין לה נאמנות כע"א ולכן במקרה כזה אפילו שאומרת שלא נבעלה לפסול, צ"ע גדול אם מותר לשדך לה כהן.