כלים לפסח

שאלה:

שלום רב.

יש לי בבית סט צלחות פורצלן רגילות שקנינו לפני כשנה.
אשתי טוענת שלא נעשה בהן שימוש מעולם, אבל לי נדמה שכן השתמשנו בהן פעם אחת בלבד לפני כמה חודשים.
האם ניתן להשתמש בהן בפסח כאשר אף אחד מאיתנו לא זוכר בוודאות?

שאלה נוספת:
כלי מטבח מפלסטיק או סיליקון (קערות, מרית וכו') שנקנו לפסח ונעשה בהם שימוש בחג לפני שנתיים (כשהיה סגר) אך מאז ישבו בארון וכעת אני לא בטוח מה חלבי ומה בשרי, האם חובה לזרוק או שיש דרך להכשיר? האם ניתן "לסמוך" על עצמי שלפחות בצבעוניים שבהם נהגתי בהיגיון? (לדוגמה הקערות האדומות להניח שהן בשריות למרות שלא רשמתי עליהן בזמנו)

אנחנו אשכנזים, למקרה שיש נפקא מיניה.

תודה רבה.

תשובה:

מעיקר הדין כאשר יש כזה ספק רחוק ואשתך לא זוכרת למרות שהיא מן הסתם יותר ממונה על הענין, וזה ודאי לא בן יומו שלדעת השו"ע זה הרי מותר בדיעבד, וגם למחמירים זה רק דרבנן, וגם אם השתמשתם לא בטוח שזה היה עם חמץ חם, יש להקל, רק בפסח מחמירים בכל מה שנוגע לאוגל, אז בענין ההחמרה תעשו כפי רגשת לבבכם.

על הגעלת כלי פלסטיק ראה כאן.