הכשרת תנור מוסדי לפסח

שאלה:

אישתי רוצה להזמין קיטרינג לפסח.
ורציתי לברר מה הדיעות השונות האם ניתן לסמוך על הכשרת תנור מוסדי, כאשר נעשה ע"י אנשי מקצוע, תנור לא פירוליטי אבל שמגיע ל300 מעלות ויש לו מכשירי שטיפה וניקוי

תשובה:

הכשרת תנור לפסח בצורה שהזכרת אינה מהודרת, ראה כאן שכתבנו על כך בהרחבה. מעוד הרבה בחינות כדאי בפרט בפסח לקנות רק ממערכת כשרות מהודרת, ואז ניתן לסמוך שגם הכשרת התנור נעשתה כהלכתה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. 1
    השאלה היתה במידה וההכשרה היא כמו שכתבתם עם חומרי ניקוי והמתנה.
    העדה החרדית והרב לנדא דורשים תנור לפסח.
    אבל יש הרבה כשרויות מהודרות שלא דורשות.
    מי הפוסקים שהחמירו גם בתנור מוסדי?
    הלכתית בהכשרה מוסדית – לרוב יש בעלי מקצוע וכלי עבודה ולכן אין חלק מהחששות מציאותיים שיש בהכשרה ביתית.
    3 מציאותית- למה חוששים שחמץ יבש וראוי למאכל נגע בדפנות התנור?

    הלכתית

  2. אם ראית את הלינק שצירפנו, יש מחלוקת גדולה אם בדבר שמצריך ליבון להכשרתו, מספיק חום של כבולעו כך פולטו, ומכאן הדרישה המאוד מובנת לתנור מיוחד לפסח. אגב אין צד שמספיק נקיון הכוונה ליבון על ידי חימום לחום המירבי.
    לכן גם הנושא אינו בעלי מקצוע אלא עצם ההכשרה מסוג זה שנחלקו הפוסקים האם היא מועילה.
    תעיין בלינק שצירפנו.

  3. 3 מציאותית- למה חוששים שחמץ יבש וראוי למאכל נגע בדפנות תנור – בצורת השימוש שמקובלת כיום?
    ובפרט, למה חוששים שמאכלי פסח יבלעו בבליעה ישרה מדפנות התנור?

  4. בשימוש ממושך תמיד קורה דברים כאלו ואחרים. אבל כאמור יש עוד הרבה סיבות לחפש רק כשרות מהודרת, הכשרת התנור זו כבר הנקודה הקלה יחסית…

  5. שאלה: האם זה שגוף כשרות לא מצריך תנור לפסח זה סימן שהוא "מיקל"?
    משנה ברורה סימן תנא, מח
    אם    יש לחוש שנשתמש בו לפעמים ע"י האור צריך ליבון דוקא ובליבון קל

  6. יש בזה שיטות שונות כידוע ואופנים שונים [כשלא נעשה באוכל כלום הוא אינו חוזר ונעור], אבל בכל מקרה זה אינו לכתחילה וכן אני מניח שלא קונה הכל לפני פסח.