הנחת תפילין לפני הבר מצוה

שאלה:

אני מבני אשכנז הנוהגים להניח תפילין חודש לפני הבר מצוה!
הבר מצוה שלי יוצאת ב ו' אייר האם אני צריך להתחיל להניח תפילין מ ו' ניסן כנהוג אצלינו או שעלי להקדים בשבוע את הנחת התפילין כיון שאין זה חודש רגיל כשאר חודשים כי חל בו 7 ימים חג פסח ואולי בגלל זה עלי להקדים את הנחת התפילין ב7 ימים?

תשובה:

לא צריך להקדים, העיקר הוא להתרגל קצת ב"עבודה" לפני הבר מצוה, אבל אתה בהחלט רשאי להקדים קצת אם תרצה לזכות במצוה יקרה וחשובה זו.

מזל טוב ותזכה לגדול בתורה ויראת שמים.