אופן הנחת תפילין

שאלה:

שלום רב
איך על פי הגר"ע יוסף זצוקל מניחים תפילין של ראש וגם תפילין של יד בבקשה מהרב שיסביר לי את המושגי ההלכה על פי הגר"ע יוסף זצוק"ל

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא הזה הוא הלכה מוסכמת ואין בו ענין של דעת הגר"ע יוסף. את התפילין של יד יש להניח על המקום התפוח ביד בריחוק כ2 אצבעות מהקיפול של המרפק. התפילין של ראש צריכים להיות כנגד העיניים במקום צמיחת השיער, ולא גולש אף במעט לכיוון המצח, וכן הקשר מאחורה צריך לכתחילה להיות מעל הגומה, ולכל הפחות שיהיה כולו במקום צמיחת השיער. לגבי אופן הכירכות על היד תבקש ממישהו שיראה לך באופן מדוייק, קשה להסביר בכתיבה.

בהצלחה