מספר הכריכות בציצית – האם חצי סיבוב מצטרף?

שאלה:

שלום הרב,
1. מה מספר הכריכות שיש לקשור בכל שלב?
2. האם חצאי סיבובים מצטרפים?
3. האם כל הסיבובים של השלבים צריכים להיות בכיוון השעון?
בברכה

תשובה:

1. המנהג הרווח הוא 7,9,11,13.

2. בענין זה יש דעות חלוקות: בס' דינים והנהגות לחזון איש נקט שהחצאים מצטרפים ונראה שכוונתו שכל חצי הוא כריכה שלמה [אלא שכמובן יש להשתדל שלא יהיה יותר מחצי אחד], אבל יש שחולקים, ולהלכה בס' ארחות רבינו ח"א עמ' כא כתב שבכריכה האחרונה של ה13 יש קפידא שלא להוסיף על הכריכות, ולכן שם נעשה כמו החזון איש, אבל בשאר יש להוסיף עוד ולא להחשיב את החצי.

3. לא משנה הצד שבו מסובבים.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ומדכתב המשנ"ב שם ס"ק ע' "..וכן הסכימו האחרונים .." האם לא צריך לנהוג כך (דהיינו 8 )? וכו כתב כה"ח (שם ס"ק מ"ז) שכן דעת השל"ה וכן דעת המג"א ס"ק כ"ב וכן הט"ז ס"ק ט"ז וכו'