הדלקת אש / פנס בשמירה באיזור סיכון

שאלה:

רציתי לשאול שאלה הלכתית אני מתחיל משמרות שמירה בשבת בדרום בחווה באזור עם הרבה גנבות של בדואים, הסיורים נעשים בדרך כלל עם פנס ומדורות השאלה האם בשבת מה אני אמור לעשות להדליק משהו לפני שבת שישאר או שמותר וצריך להדליק אש ופנס בשבת, אני גם לא יודע מה רמת הסיכון והשכיחות של הגניבות תודה רבה

תשובה:

תדליקו את הפנס בערב שבת, ואם תרצו גם מדורה, אבל אין להדליק בשבת.

אם מזהים גורם סיכון מתקרב ויש חשש פיקוח נפש ומשום מה אין פנס וזה נדרש כדי להניס אותו, מותר להדליק, אבל ודאי שאסור לסמוך על כך לכתחילה, יש להשאיר את הפנס דולק מלפני שבת עם סוללה חזקה שתספיק לשעות ארוכות ככל שנדרש.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.