אייפד בשבת לילד מיוחד

שאלה:

שלום וברכה
יש לי כמה ילדים שאובחנו עם אוטיזם
ילדה אחת בתפקוד נמוך ולפני הרבה שנים קיבלה היתר לראות סרטים ולשחק באייפד בשבת
גם שאר הילדים עם אוטיזם רוצים את האייפד שלהם בשבת ולראות את הסרטים שמרגיעים אותם
יש לציין שאני לבדי איתם בשבת כאם חד הורית ומאד מאד קשה לווסת אותם
אבקש היתר לאפשר להם לשחק באייפד לפחות
כולם מתחת לגיל 10

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, ואני רוצה לומר דבר ראשון שפשוט אין לי מילים על ההתמודדות שלך, זו גבורה אמיתית של אם יהודיה, חסד יום יומי על נשמות טהורות, ובודאי שכרך הרבה מאוד.

לעצם שאלתך קשה מאוד לענות בכמה שורות אינטרנט, צריך לדעת מה בדיוק מצב הילדים ועד כמה ניתן להגדיר אותם כפטורים ממצוות לגמרי, הייתי מציע להתייעץ באופן אישי בטלפון עם רב מוסמך בעל שיעור קומה, אני מצרף לך את מספר הטלפון של הגאון רבי נפתלי אברג'ל שליט"א 0504119311 אני משוכנע שהוא יסייע לך בעזרת ה'.

תזכי למצוות.