"כיבוי חשמל דרבנן לצורך מניעת צער בשבת"?

שאלה:

ביקשו לשאול: יש לנו בבית שעון קיר לד שבשבת הוא התחיל לצלצל ללא הפסקה באופן שמפריע, וכיון שפעם שמעתי ברדיו קול חי את הרב חיים איידלס שאמר לגבי אם יש אור בחדר שמפריע לישון, שכיבוי האור בשינוי חשיב תרי דרבנן א. הכיבוי אינו לצורך פחמים. ב. מכבה בשינוי-לא כדרכו. ואפ"ה אומר הרב וואזנר שיכבה ע"י קטן שאין בו דעת. בעקבות כן חשבתי שגם כאן כיון שהשעון הוא לד ממילא יש כאן אולי כבר תרי דרבנן א. שזו נורת לד-המספרים מוארים ע"י תאורת לד. ב. הכיבוי אינו לצורך פחמים. ולכן אני יקרא לבן (3+) ואסמן לו על הכבל חשמל של השעון שכך יוציאו (מהשקע) והשעון יפסיק להפריע. האם טוב עשיתי?

תשובה:

אינני מחבב היתרים מסוג זה, כמו כן לדעת החזון איש בכל ניתוק וחיבור של מעגל חשמלי יש איסור בונה מהתורה, גם בעל האגרות משה חשש שיש בזה איסור תורה, ולדבריהם, זה לא רי דרבנן.

ברכה והצלחה.