חתימה על חוזה שותפות כשהשותפים גרים רחוק

שאלה:

שלו' רב ברצוני לשאול קבוצה של שותפים שרוצים לחתום על הסכם התחייבות ביניהם אך כל אחד נמצא במקום אחר,
האם הם חייבים לחתום על מסמך אחד כולם או שיכולים שכל אחד יחתום על מסמך הצהרות בפני עצמו בו הוא מתחייב כלפי כל מי שיחתום גם הוא על מסמך דומה או שיאגדו את כל ההצהרות לקלסר אחד וכל אחד יתחייב כלפי כל מי שיהיה מאוגד באותו קלסר.

תשובה:

שלום וברכה, יש לערוך חוזה שמפרט את כל תנאי השותפות וכל חברי השותפות וכל אחד יקבל מסמך ויחתום עליו, וכל שותף שחותם מתחייב לכל תנאי השותפות.

כמו כן ניתן לערוך את ההתחייבות דרך מייל או וואצאפ' שיש בזה תוקף של חתימה בכתב ידו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם חייבים לכתוב בחוזה את שמות השותפים, במקרה שלנו אנו רוצים בהמשך להוסיף עוד שותפים לכן הרעיון היה שכל מי שיחתום על חוזה שכזה יהיה מחוייב מול כל אותם שיחתמו על חוזה דומה וכך יהיה מופיע בהסכם אני מתחייב כלפי כל אותם שיחתמו על חוזה שכזה ושמם יופיע במשרדי החברה