בר מצווה מאוחרת

שאלה:

שלום.
לאחיין שלי מלאו 13 שנים לפני כחודשיים (אולי אפילו יותר) ולא הצלחנו לעשות לו עלייה לתורה בגלל מקרי חולי ומקרי מוות במשפחה.
אני מאוד רוצה שכבר יעלה לתורה כדי שיוכל למלא את המצווה ולחוות את האירוע המרגש בחייו.
האם מותר לעשות עלייה לתורה בשישי בבוקר?
מה עלינו כמשפחה לעשות כדי לשמח אותו ולעשות את העלייה לאירוע חגיגי יותר?

תשובה:

שלום וברכה, שיהיו בשורות טובות ולא תדעו צער.

קריאת התורה אי אפשר לעשות ביום שישי, זה ברור, רק בשני וחמישי וכמובן בשבת.

תחגגו לו וזה מצויין, אבל במועד המתאים.

מה שהכי חשוב, שיבין את משמעותו של היום הגדול הזה, לדבר על לבו שיבין שיהודי לא מפסיד יום אחד של תפילין כל ימיו, התפילין הן צינור קשר בין יהודי לבוראו, יום הבר מצוה הוא יום בו נעשים גדולים, ועומדים בחזית אחת עם כל גיבורי ישראל שמסרו נפש על שמירת התורה והמצוות במצבים הכי קשים ומורכבים, בשואה ובכל מקום, היהודים היו נרדפים בכל מקום גלויותיהם מחמת דתם, ומעולם לא ויתרו עליה, תמיד הקפידו על שמירת התורה והמצוות בגאווה גדולה ובשמחה.

לדבר על כך הרבה ולהתחזק כולם יחד, ובעזרת ה' תראו רק שמחות ישועות ונחמות.