מעשרות – סכום גבוה חד פעמי

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
קיבלתי מתנה סכום כסף מאד גבוה, ב"ה, המעשר שלו הוא גם גבוה, האם מותר לי לחלק את המעשר הנ"ל על פני כמה חודשים עד שיגמר (אני מבצעת רישום) ולא לתת פעם אחת אלא לכמה מקומות במשך זמן עד שיגמר, ב"ה בלי נדר?

תשובה:

שלום וברכה

חיוב המעשר הוא שנתי ולא יומי, כלומר באופן עקרוני אדם יכול לעשות פעם בשנה חשבון על כל הכנסותיו ואז להפריש, אלא שזה מאוד לא מומלץ, כי מאוד קשה לתת הרבה בבת אחת, כאשר הכסף לפעמים כבר נגמר וכו', לכן ההמלצה תמיד לתת מיד בשעה שמקבלים כסף ואז כמעט לא מרגישים, גם במקרה שלך, מה יעזור לתת בכמה פעמים, זה רק ענין פסיכולוגי, כרגע הכסף נמצא וקל להפריש.

באופן כללי כאשר מדובר בהכנסה חד פעמית גדולה לפעמים ניתן להשתמש בעצה המובאת בספר אהבת חסד, לשים חלק מהכסף בגמ"ח הלוואות מפוקח היטב, ולהשאיר אותו שם כשיעשה מצוות והלוואות עד שהילדים יגדלו ואז לתת להם את זה להוצאות חתונתם, הכנסת כלה [גם אם היא הבת שלך] זו מצוה שניתן לקיימה מכספי מעשר.

מקורות:

אהבת חסד ח"ק ב פרק יח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לרב שלום,
    אני משלמת אלפי שקלים על סמינר בית יעקב כתה י"ג-י"ד, האם אני יכולה להשתמש בכסף הנ"ל, המעשר, כל חודש ע"מ לשלם לסמינר? האם מותר לתת מזה לסמינר? כי זה עדיף לי. תודה.